9e Lustrum Stichting Eijsdens Verleden (SEV)

9e Lustrum Stichting Eijsdens Verleden (SEV)

In 2020 bestaat Eijsdens Verleden 45 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. In oktober 2020 organiseren we een foto-, film- en voorwerpententoonstelling in alle dorpen waar Eijsdens Verleden over gaat. Dat zijn Eijsden, Breust, Oost-Maarland, Mariadorp en Mesch. Het thema van de tentoonstelling is de jaren zeventig, het decennium waarin Eijsdens Verleden is opgericht, en te bezichtigen in voornoemde dorpen.

Naast foto’s, films en spullen uit het dagelijkse leven van de jaren zeventig geven we ook aandacht aan:  Dagboek van een Herdershond, Haonekrieje, Hel van het Mergelland, het werk van bekende Eijsdense kunstenaars zoals Van Noorden, Petrus Wolfs en de Roosenburgs, de verenigingen, voetbalclubs en nog veel meer.

De locaties verbinden we met een fietsroute. Op alle locaties worden andere foto’s en spullen tentoongesteld zodat er steeds weer iets anders uit het verleden te ontdekken is.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 en wordt feestelijk geopend op vrijdagavond 2 oktober. We houden u nog even in spanning welke prominente gasten bij de opening aanwezig  zullen zijn.