Overzicht Weg- en veldkruisen, kapellen en beelden in Eijsden

Uitleg :  U kunt met de scroll-functie van uw muis in- en uitzoomen op de visuele (google) kaart hieronder. Met een ingedrukte muisklik kan met het witte handje de kaart in het venster verplaatst worden. Klik het gewenste kruis aan en summiere informatie verschijnt in een pop-up , vergezelt met een of meerdere foto’s.  Tevens is in deze pop-up een link opgenomen die een pdf opent met véél meer informatie en soms verwijst naar een artikel in ons kwartaalblad.  Op de zwarte pictogrammen staan de actuele kruisen en vervallen kruisen zijn in rood weergegeven. Bij een Maria pictogram  gaat het om een kapel(letje) of kastje en een beeld levert dan ook een beeld op. Ten slotte: Er is, per kruis, méér (niet hier publiceerbare informatie) aanwezig in ons stichtingslokaal in het Ursulinenconvent. Maak een afspraak met de secretaris van onze stichting indien u meer informatie wenst.

Een klik op het vierkant icoontje rechts boven in het koplint van de kaart hieronder brengt u naar Google MyMaps. De hele lijst met alle kruisen in de Gemeente Eijsden wordt zichtbaar. Een klik op het icoontje links in het koplint van de kaart geeft de complete lijst.

Mochten er zaken niet duidelijk zijn of niet kloppen of u ontdekt een kruis dat niet op de kaart staat (binnen de oude gemeentegrenzen van Eijsden) of er zijn recente veranderingen aan het kruis aangebracht (vernielingen e.d) , dan willen wij dat graag horen. Ook als U opmerkingen of bezwaren hebt ten aanzien van vermelde persoonsgegevens willen wij hier uiteraard rekening mee houden en passen dat naar believen aan. Neem in dat geval via mail of telefonisch contact op met de secretaris van onze stichting.  Mailadres en telefoonummer staan vermeld in de rubriek Contact elders in deze website.