Voormalige notariswoning/ Groene Kruisgebouw in de Prins Hendrikstraat 21 te Eijsden

Het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Prins Hendrikstraat te Eijsden zit in de harten van vele Eijsdenaren. Bijna iedereen heeft wel een band met het gebouw en is op consult geweest bij een van de zorgverleners die het gebouw bevolkte.
Oorspronkelijk werd het pand bewoond door notaris Ch. Russel. Het markante pand werd gebouwd rond 1935. Na de Tweede Wereldoorlog vestigt de Groene Kruisvereniging zich in het pand. Het wordt hun uitvalsbasis in de regio. O.a. een wijkverpleegster, een consultatiebureau, een tandarts en een ‘Hoeskoaëmer’ vonden hier onderdak.
Op enig moment fuseert Groene Kruis met Domicura. Nadien volgen nog fusies met Vivre en Envida. Diverse zorgprofessionals maken tot 2016 gebruik van dit gebouw.Dan besluit Envida, eigenaar van het pand,  om het gebouw te gaan verkopen.
Omdat het pand zo met de Eijsdenaren verweven is komt een groep enthousiaste Eijsdenaren bijeen om te kijken of het pand voor de gemeenschap behouden kan blijven. Na drie jaar lukt het uiteindelijk om het pand te verwerven zodat het weer, net als voorheen, een sociale rol kan gaan vervullen voor en door de Eijsdense gemeenschap.